Erbjudande
Karlsborgsvandrarhem
Karlsborgsvandrarhem Karlsborgsvandrarhem Karlsborgsvandrarhem Karlsborgsvandrarhem Karlsborgsvandrarhem
Karlsborgsvandrarhem
Karlsborgs Bed & Breakfast och Vandrarhem - VÄLKOMMEN-WILKOMMEN-WELCOME
PriserPriser
In och UtcheckningIn och Utcheckning
AktiviteterAktiviteter
ErbjudandeErbjudande
KontaktKontakt
BOKABOKA
Bo på VandrarhemBo på Vandrarhem
Husets historiaHusets historia
Aktiviteter
FLYTBASTU
Den flytande bastun som ligger i direkt anslutning till vandrarhemmet i Karlsborg är vedeldad och från en lucka inne i bastun svalkar man av sig direkt i Vättern. Det finns även möjlighet att beställa mat från bastu- menyn. Den flytande bastun kan bokas under hela året genom Karlsborgs Turism AB, tel:0505 17355 .
GOLF
På Brevikens 18-hålsbana kan du njuta av golfens ädla spel i naturskön omgivning med en storslagen utsikt över Vättern. I klubbhuset finns café och restaurang med servering både inom-och utomhus.
TIVEDENS NATIONALPARK
Tivedens nationalpark är en av Sydsveriges vildaste skogar. Parken ligger i den otillgängliga delen av skogen. Det finns 25 km vandringsled i parken som passerar de intressanta sevärdigheterna. Tivedens trollska skogar lockar till vandringar året runt.
FISKE
Vad sägs om en lax på 10 kg eller någon annan av de 28 fiskearter som simmar runt i Sveriges näst största insjö. Boka in egen guide som tar dig ut på en fantastisk fisketur och lär dig utveckla ditt trollingfiske.www.glanssportfishing.se 070-2453552
FÄSTNINGSÄVENTYR
Äventyrsturen på Karlsborg fästning är en guidetur fylld med överraskningar och effekter. Historia varvas med modern teknik och du blir en del av det spännande äventyret. Grupper tas emot året runt. Bokning via Karlsborgs Turism AB, tel:0505 17355.
FORSVIKS BRUK
På Forsviks Bruk finner man levande kulturhistoria i vacker miljö. Genom unika byggnader, utställningar, guidade rundvandringar och visningar i kvarn, smedja och gjuteri lär du känna Forsvik och bruket. I Forsviks varv byggs en replik av hjulångaren Eric Nordevall-ett unikt skeppsbygge.
ÖVERLEVNADSKURSER
Sveriges Överlevnadscentrum i Karlsborg erbjuder allt från föredrag till 3-dagars utbildningar, men även 5-kamp med olika överlevnadsmoment som klättring, firning och linbana.
CYKLA LÄNGS GÖTA KANAL
Att cykla längs Göta Kanal har blivit en mycket populär, avstressande semesteraktivitet. Njut av kanalens lugn, hör vågskvalpet från passerande båtar och förena detta med skön motion gör gott för kropp och själ.
BÅT PÅ GÖTA KANAL
Att åka båt på Göta Kanal kan också vara en avkoppling. M/S Sandön trafikerar sträckan Karlsborg-Sjötorp som av många anses vara kanalens vackraste del. Följ med på en tur och avgör själv!